Jourverksamhet

 

TRIS-jouren råd- och stödtelefon

Behöver du hjälp? TRIS jourtelefon 010 - 255 91 91 är öppen måndagar och torsdagar 10.00- 16:00

Behöver du hjälp? TRIS jourtelefon 010 - 255 91 91 är öppen måndagar och torsdagar 10.00- 16:00

TRIS jourverksamhet består av TRIS nationella jourtelefon som både vänder sig till dig som hjälpsökande och till dig som yrkesverksam. Till TRIS nationella jourtelefon 010-255 9191 kan du vända dig anonymt för att få stöd och råd både som yrkesverksam och som hjälpsökande.

TRIS-jouren: 010-255 9191

Jourens öppettider är: Måndag-fredag 10.00- 16.00.

Är du orolig för någon?

Din elev, granne, kollega, vän eller ditt barns kompis. Många hedersvåldsutsatta kan eller vågar inte berätta om sin situation. De har små möjligheter att söka stöd på grund av den inlåsningseffekt. Kontakta TRIS-jouren för råd och stöd.

Du kan även nå TRIS på:

TRIS hjälper dig

Behöver du prata med någon?

Vi som jobbar på TRIS har tystnadslöfte och kommer inte att berätta för någon annan om vad du säger. Skulle du vara i fara diskuterar vi tillsammans vad vi ska göra. Vi hjälper dig att ta kontakt med socialtjänsten eller kuratorn i din skola och följer gärna med dig om du vill det.

Vad gör TRIS?

  • Lyssnar på dig

  • Hjälper dig att komma i kontakt med socialtjänst, skola, polis, sjukhus, m.m.

  • Erbjuder juridisk rådgivning

Hur hjälper TRIS?

På TRIS jobbar socionomer med lång erfarenhet av att arbete med ungdomar som riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck. Vi har hjälpt många som kanske är i samma situation som du. Det kan till exempel handla om ungdomar som är rädda för att bli bortgifta, som inte får ha pojkvän/flickvän eller som inte får vara ute med sina kompisar.

 

Juridisk rådgivning

TRIS erbjuder kostnadsfri juridisk rådgivning för TRIS målgrupp i frågor om vårdnad, umgänge och migrationsärenden. Ring TRIS-jouren om du behöver juridisk rådgivning.

 
TRIS jourverksamhet för yrkesverksamma ger hjälp i svåra frågor.

TRIS jourverksamhet för yrkesverksamma ger hjälp i svåra frågor.

TRIS jourverksamhet för yrkesverksamma

Har du frågor och funderingar om TRIS eller behöver du råd och stöd i enskilda ärenden? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på vår nationella jourtelefon för yrkesverksamma. Vi som svarar har flera års erfarenhet av arbete med vuxna, ungdomar och barn som utsätts för hedersrelaterat våld och förtryck.

Konsultation för yrkesverksamma

Jourens öppettider är: Måndag till fredag mellan klockan 10.00 - 16.00. 010-255 9191. Du kan också skicka e-post till info@tris.se.

TRIS har arbetat förebyggande och akut mot hedersrelaterat våld och förtryck sedan starten år 2002. Vi vänder oss dels till individer som utsätts för eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck och dels till dig som i din yrkesroll möter individer som utsätts för eller riskerar att utsättas för hedersrelaterat våld och förtryck. På TRIS stödjour för yrkesverksamma arbetar socionomer eller andra med likvärdig utbildning.

 

Informationsfilmen DET ÄR MITT LIV . Om våld mot barn som inte får bestämma över sitt eget liv. Informationsfilmen DET ÄR MITT LIV finns på flera språk här

Gift mot sin vilja. En informationsfilm för yrkesverksamma.

 

När elever inte kommer tillbaks till skolan efter ett lov finns risken att de kan ha blivit gifta mot sin vilja eller utsatta för andra former av hedersrelaterat våld och förtryck.

Känner du dig orolig när familjen pratar om en resa? Är du rädd att bli kvarhållen i utlandet mot din vilja?  Be om hjälp om du känner dig orolig! Prata med en vuxen som du känner förtroende för. Är du 13–26 är finns Origo för dig. Origo är vana att…

Känner du dig orolig när familjen pratar om en resa? Är du rädd att bli kvarhållen i utlandet mot din vilja?

Be om hjälp om du känner dig orolig! Prata med en vuxen som du känner förtroende för. Är du 13–26 är finns Origo för dig. Origo är vana att möta ungdomar som begränsas av hedersnormer. Ring Origo gratis på 020-25 30 00 eller mejla via ”Fråga Origo” på deras hemsida, du behöver inte berätta vem du är.

Du kan även söka hjälp direkt från Socialtjänsten men om det är akut kontakta polisen på 112. * Mer information om Origo hittar du här